vineri, 28 august 2009

Obsesii I : Albastru

Da. Iubesc albastrul. Mai ales albastru deschis. A devenit o obsesie. Primul lucru pe care il fac cand intru intr-un magazin este sa caut haine/papuci/bijuterii/etc de culoare albastra. Pur si simplu ador aceasta culoare. E o culoare rece, e adevarat, dar pe mine ma fascineaza. Ma relaxeaza, imi induce o stare de calm. Cand ma gandesc la albastru, ma gandesc la libertate, la infinit, la ceva profund, patrunzator.

Ador albastru’. Iubesc albastru’. Lumea mea e albastra. Etc etc etc…:));)..

Cate ceva despre albastru:

« Albastru este considerata a fi culoarea cea mai adanca, privirea patrunzand in ea fara a intalni nici un obstacol, ratacindu-se in nemarginire ca si cum culoarea ar incerca mereu sa-i scape.

« "Gravitatea" culorii albastre a fost perceputa din cele mai vechi timpuri, egiptenii folosindu-l pentru a aminti de moarte. Acest "uz" al culorii albastre avea la baza si credinta ca aceasta culoare este culoarea adevarului, el avand o valoare "cereasca", sacra, reprezentand pragul ce ii desparte pe oameni de cei care ii guverneaza, de soarta oamenilor precum si de lumea de dincolo.

« Se ajunge la identificarea culorii albastre cu puterea nemarginita, infinita, "dornica" de a fi atinsa cel putin prin detinerea unei pietre de safir. Vechii evrei ajung la a identifica culoarea albastra puterii infinite care, pentru acestia este reprezentata de nemurire - lacasul nemuririi mai este numit si "Cetatea albastra".

Niciun comentariu: